Brystkræft:
Korrekt fastsættelse af kræftstadie medfører en radikal ændring i behandlingsplanen

Services

  • Personlig second opionion: Klienten fløj til Memorial Sloan Kettering Cancer Center i New York for at mødes med tværfagligt team med speciale i brystkræft.
  • Patientvejledning: Vi informerede patienten om udredningsforløbet for hendes brystkræft og betydningen af HER-2-receptor.

Sygdomshistorie

Problemstilling: En 41-årig kvinde henvendte sig med nydiagnosticeret brystkræft i ukendt stadie og var planlagt til kirurgisk behandling uden at kræftsygdommen var blevet stadieinddelt og uden information om herceptin 2-receptorstatus. Hun ønskede information om behandlingsmuligheder i USA.

SAMLET PRIS FOR GMI’s SERVICES

15,000 kr. for at gennemgå sygejournal, patient uddannelse og hjælpe med at finde den rette behandlingsinstitution i USA.

Løsning: Vi fik sat et møde op med en privat læge i USA, som tidligere var ledende overlæge på et førende hospital indenfor behandling af kræftsygdomme. Inden for to uger havde patienten gennemgået en komplet udredning med PET-CT-skanning, kirurgisk vurdering, behandlingsplan og var opstartet i kemoterapi af et erfarent team på Memorial Sloan Kettering Cancer Center i New York.

Konsekvens: De amerikanske læger vurderede, at man skulle forsøge at behandle sygdommen med kemoterapi inden en eventuel kirurgisk behandling. Hendes herceptin-2-receptorstatus havde indflydelse på valget af kemoterapi. Begge disse aspekter ville være blevet håndteret anderledes, hvis hun var blevet behandlet i sit oprindelsesland. Klienten blev rettidigt behandlet, hvilket forbedrede hendes fremtidsudsigter. I klientens hjemland ville der være gået adskillige måneder, før der ville være opstartet behandling med kemoterapi. På dette tidspunkt ville sygdommen, ifølge den amerikanske kræftlæge, være i stadie 4. Klienten var meget tilfreds med sin behandling og er for tiden i remission, hvilket vil sige, at der ikke længere kan spores ondartede celler.

Citat

“Da jeg blev diagnosticeret med kræft, vidste jeg ikke, hvor jeg skulle gå hen. Jeg ville have den bedste medicinske rådgivning, jeg kunne få, men jeg vidste ikke, hvor jeg skulle lede, og hvem jeg kunne have tillid til. I fik mig sat op med topspecialister på Memorial Sloan Kettering, hvilket har givet mig mulighed for at indgå et længerevarende forløb med konstant opsyn med min tilstand, også efter jeg er kommet hjem. Jeres service gjorde en kæmpestor forskel og jeg ved, at I er grunden til, at jeg nu er i fuld remision. Tak!”