Engelsktalende terapeut i København

Nikki Gordon Skovby er vores engelsktalende terapeut

Jeg er en amerikansk uddannet psykiater, der arbejder som engelsktalende terapeut i København.

Der kan være mange grunde til at opsøge en terapeut, og jeg har flere års erfaring og kan bl.a. hjælpe dig med:

  • Tilvænning til et liv med kroniske lidelser
  • Stress
  • Depression/Dystymi (lettere depressive tanker og handlingsmønstre)
  • Bipolar lidelse
  • Panikangst
  • Post-traumatisk stress
  • Tvangstanker og tvangshandlinger
  • Personlighedsforstyrrelser

Til engelsktalende klienter tilbyder jeg traditionel psykoterapi og evidensbaseret kognitiv adfærdsterapi (CBT). Jeg har også erfaring med psykoanalytiske metoder, meditation og mindfulness-teknikker. Ud fra den enkelte klient, vurderer jeg altid, hvilken terapiform der er den bedste.

Som engelsktalende terapeut i København tilbyder jeg også terapi som et supplement til vores second opinion-forløb, hvis du oplever stress i forbindelse med dit sygdomsforløb. Mindfulness er en meget effektiv metode, som kan hjælpe dig med at håndtere og blive fri for stress.

Sådan arbejder jeg som terapeut i København

Jeg begynder altid vores forløb med en grundig indledende samtale. Dette er vigtigt for at opbygge en meningsfuld terapeutisk relation. Derfor bruger jeg de to første sessioner til at få en fornemmelse af, hvilket problem du står med. Jeg sætter mig nøje ind i din medicinske og psykiske historie samt dit forbrug af medicin.

Som terapeut spørger jeg altid grundigt ind til, hvordan din barndom, personlighed og evne til at håndtere personlige problemer har været igennem tiden. Med disse oplysninger kan jeg hjælpe dig med at få det bedre og fortælle, hvilke konsekvenser de ting du har været udsat for har haft for dig, stille en diagnose og udvælge, hvilken terapiform der vil være gavnlig for dig.

I det terapeutiske arbejde er det helt essentielt at forstå klienternes baggrund. Det kunne eksempelvis dreje sig om en klient, som har udviklet en moderat unipolar depression efter at være blevet opsagt fra sin arbejdsplads. Den pågældende klients baggrund afslører måske, at personen tidligere i livet er blevet mobbet i skolen og siden har lidt af lavt selvværd. Dette forklarer, at klienten i forbindelse med opsigelsen blev overmandet af den tidligere velkendte følelse af usikkerhed og utilstrækkelighed. Ved at afdække klientens fulde livsforhold viser det sig ydermere, at vedkommende, som en reaktion på opsigelsen, har øget sit alkoholforbrug og også lider af anfaldsvis panik-angst. Al denne information ændrer måden hvorpå depressionen skal håndteres. Muligvis vil det være nødvendigt med medicinering og vejledning samtidig med at kognitiv adfærdsterapi påbegyndes.

Som terapeut har jeg mulighed for at finde relevante løsninger i terapien, som fx påbegyndelse af kognitiv adfærdsterapi. Jeg vurderer altid hver enkelt klient meget nøje, før jeg vurderer, hvilken terapi der vil være mest brugbar og effektiv.

Som terapeut i København tager jeg udgangspunkt i at opnå en grundig forståelse af årsagen til dine problemer og hjælpe dig med at få en bedre tilværelse. Jeg tror på, at evidensbaserede terapeutiske teknikker er virkningsfulde, og jeg supplerer dem altid med en naturlig dosis af almindelig sund fornuft. Formålet med min terapi er gradvis aftagen af sygdomssymptomer samt nye værktøjer og nyttige indsigter i at undgå lignende tilfælde fremover.

Tidligere klienter, som har modtaget terapi af Nikki Gordon Skovby, udtaler:

“Nikkis holistiske tilgang har åbnet en ny horisont for mig samt ændret min livsstil. Jeg har lidt af depression flere gange i løbet af mit liv og ofte over længere perioder. Jeg havde svært ved at finde en langtidsholdbar behandling. Jeg har fået gode teknikker til at takle og leve med daglige udfordringer og problemer. Mit daglige redskab er meditation. Det hjælper mig med at nedbringe mit stressniveau og forhindre, at jeg bider af folk. Med korrekt meditation føler jeg langsomt, at jeg er ved at opbygge et fundament inde i mig selv, som kan danne en god base for resten af mit liv. Et tredje vellykket parameter i min behandling hos Nikki har været, at jeg skulle sætte forskellige mål og opgaver for mig selv og fuldføre dem. En stor del af mine tidligere terapiforløb ved andre psykologer fokuserede meget på at kigge tilbage i fortiden, og udfordrede mig ikke til at tage hånd om mit eget liv. Nikki fandt en god balance mellem at løse problemer fra fortiden, men samtidig også arbejde med min fremtid. Langsomt, med både op- og nedture, arbejder vi os sammen hen imod forbedringer. Nikki er en stor inspiration og hjælper mig med at finde min indre styrke, få mig i gang, lægge min fortid bag mig og leve et liv, hvor jeg ikke længere er dømmende, men derimod er i harmoni med mig selv og mine børn.” (Individual Therapy)

“Mine øjne blev negativt påvirket af vejrforandringer i klimaet, da jeg flyttede fra mine vante omgivelser med tropetemperaturer til omgivelser med meget koldere klima og hårde vintre. Mine øjne blev røde, og jeg blev enormt påvirket af det. Jeg kiggede på mig selv i spejlet og ønskede, at det hele blot skulle blive, som det plejede at være. I weekenderne nægtede jeg at gå udenfor og blev hjemme for at se film. Efter jeg talte med Nikki, fik jeg indblik i, hvordan jeg kunne slappe mere af i mit sind og affinde mig med min situation. Det tog omkring en måned, før jeg kom over min usikkerhed. I stedet for at føle mig deprimeret over mine røde øjne hver eneste dag, gav jeg slip. Jeg kiggede indad og var villig til at bruge min energi på at få en second opinion fra en Harvard specialist, som GMI havde anbefalet. Sammen var vi i stand til at identificere årsagen, og langsomt fik jeg genopbygget fugtbalancen i mine øjne. Da jeg først anerkendte problemet, kunne jeg begynde at løse det med beslutsomhed og klarhed.” (Therapy parallel to second opinion)